МОЛИТВА ЗА ОНЕ КОЈИ ПУТУЈУ

 

Тропар, глас 2:

Ти који си Пут и Истина , Христе, пошаљи сада за сапутника Ангела Свога слугама Својим (имена), као некада Товији, да их чува и неповређене сачува од свакога зла и у свакој доброј срећи на славу Твоју, молитвамаБогородице, једини Човекољупче.

Кондак, глас 2:

Луки и Клеопи сапутник си био, ходи и сада заједно са слугама Својим (имена) који на путу крећу, од сваке их зле напасти избављајући. Јер Ти као Човекољубац све можеш.

Молитва:

Господе Исусе Христе,Боже наш, Истинити и Живи, Који си изволео да путујеш са тобожњим оцем Својим Јосифом и Пречистом Дјевом Мајком Својом у Египат и Који си сапутник Луки и Клеопи био! И сада Те смерно молимо, Владико Пресвети, са слугама Својим (имена) путуј благодатно. И као слуги Твоме Товији Ангела Чувара нам пошаљи, да нас чува и избавља од свакога злог нападаја видивих и невидивих непријатеља, и да нас на испуњавање заповести Твојих упућује и да нас мирно и добросрећно и здраво проведе и безметежно кући врати. И дај слугама Твојим (имена) да сву своју добру намеру за благоугађање Теби добросрећно у славу Богу испуне. Јер Твојеје да милујеш и спашаваш нас и Теби славу узносимо са Беспочетним Оцем Твојим и са Пресветим и Благим и Животворним Твојим Духом, сада и свагда и у векове векова. Амин.